Våra tjänster

Fönsterglas

Vi hjälper dig med montering, reparationer och byte av trasiga fönsterglas. Tveka inte att kontakta oss om du behöver råd om vilken typ av glas som är bäst lämpat för ditt ändamål. Det går bra att lämna in dina fönster i verkstaden, men vi kan även komma ut till Er och tar hand om hela ärendet, från start till slut.

Glas till växthus

Vi hjälper dig med glas till ditt växthus och ser till att anpassa det utifrån dina behov och önskemål. Vi tillverkar, monterar och reparerar ditt växthusglas om det skulle behövas. Använd gärna härdat glas för ökad stabilitet.

Isolerrutor

Vårt glasmästeri erbjuder isolerrutor. Isolerglas består av två eller flera glasrutor som är separerade av en luft- eller gasfylld glasgång. Mellanrummet minskar värmeöverföringen och ger därmed bättre isolering än enkelt glas.

Tavelglas

Tavelglas är en typ av glas som används för att skydda och rama in tavlor, konstverk och fotografier. Det är vanligtvis tillverkat av tunn floatglas som ger en klar syn. Tavelglas finns i olika tjocklekar och kan skräddarsys för att passa olika storlekar och former på tavlorna.

Speglar efter eget mått

Vi erbjuder specialbeställda speglar efter eget mått. Speglarna kan användas till många olika ändamål, bland annat till garderobsdörrar, i badrum eller som dekoration.

Butiksrutor

Butiksrutor kan tillverkas av olika typer av glas, såsom floatglas, härdat glas och laminerglas, beroende på krav på säkerhet och isolering. Storleken och formen på butiksrutorna anpassas för att passa in i butikslokalen.

Stänkskydd till kök

Ett stänkskydd till kök tillverkat av glas är ett praktiskt och snyggt sätt att skydda väggen bakom spisen och diskbänken från stänk och spill. Glasstänkskydd tillverkas vanligtvis av härdat glas eller laminerat glas för att säkerställa hållbarhet och säkerhet. Stänkskydden är lätta att rengöra och hålla hygieniska.

Övrigt glas

Utöver våra andra tjänster erbjuder vi på Hellges Glasmästeri AB även hjälp med kulturglas, råglas, blyglas, ljudglas och fukt i isolerglas.